Een wasmachine verhuizen is een zware taak. Dit komt doordat een wasmachine erg zwaar en lomp is. Het is daarom goed om te kijken hoe je dit apparaat veilig bij je nieuwe woning krijgt. 

Dit is precies de reden waarom we 5 tips voor als je je wasmachine verhuizen moet hebben opgesteld. Zo weet je zeker dat je op een goede manier kunt verhuizen en jij je niet druk hoeft te maken over de wasmachine. 

Weet hoe je een wasmachine afkoppelt

Als eerste is het goed om te kijken hoe je een wasmachine precies moet afkoppelen. Een wasmachine verhuizen doe je altijd met een lege wasmachine, waar ook geen water meer in mag zitten. Anders is de kans vrij groot dat al het water er uit loopt. 

Zorg dat je de wasmachine een tijdje voordat je gaat verhuizen afkoppelt. Hierbij kun je denken aan een dag of twee dagen vooraf. Zodat je de slang los kunt maken en het water er goed uit kan lekken. Als er nog water in de wasmachine zelf zit, moet je de wasmachine kantelen en hem daarna leeg laten lopen.

Vraag om hulp waar nodig

Een wasmachine in je eentje kantelen is wel riskant. Als er echt nog water in zit, moet dit er wel uit. Je kunt daarom het beste om hulp vragen om dit te voorkomen. Zorg ervoor dat één iemand de wasmachine omhoog tilt en de ander het water eruit laat lopen. 

Dit is de veiligste manier om hem zo goed mogelijk leeg te laten lopen. Zo voorkom  je dat er schade aan de wasmachine en aan jezelf wordt gemaakt. Dat is het allerbelangrijkste tijdens de wasmachine verhuizen. 

Bescherm de wasmachine tijdens het verhuizen

Het is uiteraard ook belangrijk dat de wasmachine goed beschermd wordt wanneer je hem gaat verhuizen. Een wasmachine verhuizen doe je niet iedere dag, dus het is goed om even te kijken naar de opties die je hebt. 

De beste mogelijkheid die veel mensen gebruiken is het gebruik maken van een verhuisdeken. Een verhuisdeken kun je vast plakken, zodat hij er niet afschiet. Het is wel belangrijk dat je een stevig en grote verhuisdeken hebt, want anders helpt het niet tegen schade.

Voorkom schade 

Verder kun je schade voorkomen door folie te gebruiken of een gewone deken te gebruiken. Zolang de wasmachine maar goed bedekt is, kan hij niet beschadigen. Dit kost je aan het einde van de rit veel minder geld, omdat je anders en schade moet laten herstellen. 

Weet hoe je moet tillen

De wasmachine verhuizen is een belangrijk onderdeel van de verhuizing, maar je moet er niet al je energie en moeite in gaan steken. Je moet namelijk wel goed weten dat je op de juiste manier aan het tillen bent. Je moet je rug nog langer gebruiken dan alleen tijdens de verhuizing. 

Het handigst is door voor de verhuizing is om een karretje te hebben waar je een wasmachine op kunt zetten. Zo kun je hem gewoon heen en weer rijden. Dit voorkomt dat je hem een heel eind moet gaan tillen. Deze kun je vaak wel huren bij de bouwmarkt. 

Huur een bedrijf in 

Als je het zelf toch te spannend vindt om een wasmachine te tillen, dan is het goed om een bedrijf in te huren. Een wasmachine is zwaar en soms lastig om zelf te verplaatsen. Een bedrijf doet dit dan eenvoudig voor je en ze brengen hem gewoon naar je nieuwe huis. 

Voor de meeste mensen is dit een goede uitkomst, maar het kost je wel wat geld als je dit door een bedrijf laat doen. Voor sommige situaties is dit dus niet ideaal, maar het is altijd goed om het te overwegen. 

  1. Zorg dat je weet dat de wasmachine past

Als je jouw oude wasmachine meeneemt naar je nieuwe huis, moet je er wel zeker van zijn dat hij in je nieuwe huis past. Een wasmachine verhuizen en er vervolgens achter komen dat hij niet bij je huis past, wil natuurlijk niemand. 

Daarnaast is het goed om te meten of de wasmachine door het trapgat past of door de deur heen past. Dit ligt er maar net aan waar je de wasmachine hebt staan. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan wanneer je de wasmachine moet gaan verhuizen. 

  1. Vervoer je wasmachine veilig 

Zodra je zeker weet dat de wasmachine past, kun je de wasmachine gaan vervoer. Dit moet je natuurlijk op een veilige manier doen. Wanneer je de wasmachine goed verpakt hebt, zal dit geen enkel probleem hoeven te zijn. Je moet alleen het juiste vervoer regelen om de wasmachine verhuizen makkelijk te maken. 

In de meeste auto’s zal geen wasmachine passen, dus moet je een aanhanger regelen. Sommige mensen vinden het handiger om een busje te huren. Het beste is om te kijken wat voor jou uitkomt en hoe je ervoor kunt zorgen dat de wasmachine veilig overkomt. 

Verhuizen doe je rustig 

Een wasmachine verhuizen moet je eigenlijk altijd op een rustige manier doen. Zo kun je voorkomen dat er iets fout gaat. Daarom is het goed om te kijken hoe je de verhuizing precies ingepland. Een extra tip van ons: ben goed voorbereid wanneer je gaat verhuizen. 

Goed voorbereiden is het halve werk. We hebben het dan over de volledige verhuizing. Dit zorgt er namelijk voor dat je met veel minder stress de verhuizing in gaat. Hierdoor voorkom je dat er eventueel fouten worden gemaakt waar je later niets meer mee kunt. Kijk daarom goed hoe je een planning kan maken en wat voor je de beste uitkomsten zijn.