Top 10 beste engelse boeken van 2023

Wanneer je op deze pagina bent, heb je waarschijnlijk interesse om een nieuw engelse boek te kopen. Dat lijkt ons een heel goed idee engelse boeken doen het namelijk erg goed in de ogen van de lezers en het is niet voor niets een van de best verkochte genres. Echter, aangezien er zo veel engelse boeken worden geschreven, kan het soms moeilijk zijn een keuze te maken welk boek geschikt is voor jou.

Daar springen wij bij, want wij hebben graag dat de keuze voor het uitkiezen van een engelse boek makkelijker wordt zodat je de tijd die je normaal kwijt bent aan het maken van een keuze kunt steken in het lezen van het boek.

Daarom hebben wij de top 10 beste engelse boeken samengesteld. Deze komt voort uit ons onderzoek naar de best gereviewde engelse boeken. De beste 10 hier weer van, vind je in onze top 10 lijst hieronder. Zo weet je dus zeker dat jouw aankoop een leesgenot wordt!

Inhoudsopgave

De top 10 engelse boeken

1. The Great Gatsby

The Great Gatsby is een klassiek verhaal over de tragische zoektocht van Jay Gatsby naar zijn American Dream. Gatsby is een knappe, rijke man met een mysterieuze achtergrond, en iedereen die iemand is, is te zien op zijn glinsterende feesten. Onder de glimmende oppervlakte van zijn leven verbergt hij een duistere geheimen die uiteindelijk zal leiden tot de ondergang van zijn wereld. Het verhaal, geschreven door F. Scott Fitzgerald, is een van de meest gewaardeerde boeken van de twintigste eeuw. Het biedt een realistisch beeld van de luchtige 'Roaring Twenties' met zijn partijen, rijkdom, romantiek en de zoektocht naar de Amerikaanse droom. De Penguin English Library biedt een uitstekende kans om dit magische verhaal te lezen. Deze collectable editie is de perfecte manier om deze klassieker te verzamelen.

2. Wuthering Heights

Wuthering Heights is Emily Brontes enige roman. De passie tussen Catherine en Heathcliff is zo wild als de moerassen die hun jeugdige thuis, Wuthering Heights, omringen. Deze duistere vertelling over liefde en verlies, macht en bezit, actie en verschrikkelijke reacties, staat als één van de grootste werken van fictie in de Engelse taal. Emily Brontes Wuthering Heights is een klassieke tragedie die zich afspeelt binnen de muren van Wuthering Heights. Het verhaal omvat gevoelens van obsessie, wraak en verliefdheid, waarbij de personages niet alleen leiden onder hun eigen gevoelens, maar ook onder de impact van hun omgeving. De personages in het boek lijden onder de omstandigheden en hun liefde is een paradoxale mix van vreugde en verdriet. Hoewel de boekenwereld al eeuwenlang is veroverd door deze klassieker, is het verhaal nog steeds actueel.

3. Little Women

Dit verhaal over ware zusliefde is een prachtig en charmant klassieker. Of ze nu arm of rijk zijn, de vier March-zusjes Meg, Jo, Beth en Amy houden samen. Kerstmis zal dit jaar anders zijn voor hen, omdat hun vader in de Burgeroorlog vecht en het gezin het moeilijk heeft. Maar ook al zijn ze arm, hun leven is gevuld met kleur. Ze spelen spelletjes, maken wilde toneelstukken, maken nieuwe vrienden, ruziën, worstelen met hun zwakheden, leren van hun fouten, verzorgen elkaar bij ziekte en teleurstellingen en steken hun neus in allerlei problemen. Wanneer ze verder in hun avonturen stappen, ontdekken ze wat vriendschap, liefde en moed betekenen.

4. The Catcher in the Rye

The Catcher in the Rye van J.D. Salinger is een klassieke kijk op de onschuld van jeugd en de harde realiteit van volwassenheid. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Holden Caulfield, een 16-jarige jongen die probeert de hypocrisie van het leven op zijn internaatschool te ontvluchten. Holden ontvlucht naar New York City, waar hij een wilde, ongeremde avontuur ervaart. Daar leert hij de wrede waarheid over de wereld. In een poging om zijn onschuld te behouden, probeert hij zijn jeugd te redden. Holden is een gecompliceerde, gevoelige en intelligente jonge man met een scherp oog voor de onrechtvaardigheden van de wereld. Hij is verontrust over de onverschilligheid van volwassenen en hun vermogen om de waarheid te verdraaien. Zijn avontuur in New York City laat hem zien hoe hard de volwassen wereld kan zijn. Holden komt ook in contact met een verscheidenheid aan personages, waaronder een armoedig gezin uit Texas en een oude vriendin, die hem helpen om inzicht te krijgen in de wereld om hem heen. The Catcher in the Rye is een verhaal over een jonge man die op zoek is naar antwoorden en het vermogen om de waarheid te accepteren. Het is een verhaal dat de lezer uitdaagt om hun eigen kijk op de wereld te verdiepen. Holden Caulfield's zoektocht naar identiteit en waarheid is een klassiek verhaal dat generaties van le.

5. Lolita

Lolita is een moderne klassieker over een obsessieve liefde die menig lezer verontrust. Het vertelt het verhaal van Humbert Humbert, een middelbare professor die zijn hart verliest aan de jonge Lolita. Het is een tragische, complexe en controversiële roman die de lezer uitdaagt om te verwerken wat er gebeurt. De verhaallijn van deze roman is diep en meeslepend. Hoewel het verhaal zich afspeelt in de jaren vijftig, blijft het relevant voor vandaag. De lezer wordt meegenomen met Humbert's en Lolita's reis, waarin ze in stilte vechten tegen liefde, verlies, schuld en verlangen. Het verhaal laat de lezer toe om de complexe dynamiek van de relatie tussen Humbert en Lolita in de verschillende stadia van hun journy te begrijpen.

6. To Kill a Mockingbird

To Kill a Mockingbird is een onvergetelijk boek dat de jeugd en rustige sfeer van een stadje in het zuiden van Amerika weergeeft. Het boek schetst een beeld van een ontwrichtende crisis van geweten. Toen het boek in 1960 uitkwam werd het meteen een bestseller en een kritisch succes. In 1961 won het de Pulitzer Prize en werd later verwerkt tot een Academy Award winnende film. Compassie, dramatisch, en intens bewegend laat To Kill a Mockingbird de lezer kennismaken met de oorsprong van menselijk gedrag. Van onschuld en ervaring, van liefde en haat, humor en pathos. Met meer dan 18 miljoen exemplaren in 40 verschillende talen, is dit regionale verhaal van een jonge vrouw uit Alabama een universele klassieker geworden. Harper Lee zag haar boek als een eenvoudig liefdesverhaal, maar vandaag de dag wordt het gezien als een meesterwerk van de Amerikaanse literatuur.

7. LJ Veen Klassiek Madame Bovary

LJ Veen Klassiek Madame Bovary is een klassieke roman over de ongelukkige Emma Bovary. De roman volgt de levensloop van de Franse Emma, die haar leven in het 19e-eeuwse Frankrijk leidt. Ze is ongelukkig getrouwd met een provinciale arts, maar is droomt van avontuur en romantiek. Ze vergaat haar illusies in een liefdesavontuur dat uiteindelijk leidt tot haar tragische ondergang. Deze klassieke roman geschreven door Gustave Flaubert is een ware meesterwerk van de Franse literatuur. De taalgebruik is buitengewoon poëtisch en de personages zijn sterk uitgewerkt. De intense emoties van de personages worden prachtig weergegeven en de tragische afloop zal zeker de lezer raken. De roman biedt een diepgaande reflectie over de valkuilen van het leven en het verlangen naar geluk. LJ Veen Klassiek Madame Bovary is een prachtig boek dat iedereen die van literatuur houdt, zeker moet lezen. Het is een meesterwerk van de Franse literatuur dat de lezer meeneemt in een wereld vol illusies, verlangens en tragische aflopen. Geniet van dit literaire meesterwerk waarmee Gustave Flaubert de Franse literatuur verrijkt.

8. Catch-22

Catch-22 is een explosief, subversief, wild en grappig boek dat 50 jaar na de publicatie nog steeds sterk is. Het lezen van de klassieker van Joseph Heller is als een ritueel. Het speelt zich af in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van bombardier Yossarian, die wanhopig en woedend is omdat duizenden mensen die hij nooit heeft ontmoet, proberen hem te doden. Zijn echte probleem is echter niet de vijand, maar zijn eigen leger dat het aantal missies steeds verhoogt die de mannen moeten vliegen om hun dienst te voltooien. Als Yossarian pogingen doet om zichzelf vrij te pleiten van de gevaarlijke missies, wordt hij gevangen in Catch-22: als hij vliegt is hij gek, en hoeft hij niet te vliegen; maar als hij dat niet wil, moet hij wel gezond van geest zijn en moet hij wel vliegen. Dat is een mooie vangst... Catch-22 is een boek dat een geweldige mix is van humor, ironie en tragedie, waardoor de lezer de dubbele betekenis ervan begrijpt. Het maakt de lezer bewust van de absurditeit van de oorlog en de onrechtvaardigheid ervan. De personages zijn zo geschreven dat ze een gevoel van herkenning geven. Yossarian, in het bijzonder, is een held die zijn verschillende kanten toont. Hij is een sympathieke figuur die de lezers aanmoedigt om een einde te maken aan de absurditeit van de oorlog. In Catch-22 is het verhaal zo geschreven dat het een unieke en onvergetelijke ervaring is voor de lezer.

9. Old Man and the Sea

Het verhaal start met de oude man Santiago die zijn geluk probeert te beproeven in de zee met de jongen Manolin als partner. De twee hebben al eerder samen gevist, maar de oude man heeft al 84 dagen niets gevangen. Uiteindelijk weet Santiago een enorm marlijn te vangen, die hij uiteindelijk niet kan verwerken. De strijd tussen Santiago en de vis is het hoofdthema van het verhaal. Hoewel de oude man de kracht van de vis onderschat, weet hij uiteindelijk toch de strijd te winnen, maar de prijs die hij moet betalen is hoog. Zijn lijf is gebroken, maar zijn geest is nog steeds sterk. Deze verhalen is een ontroerende weergave van een man die niet opgeeft in het gevecht tegen de elementen.

10. Lord of the Flies

Deze klassieker van William Golding is een must-have voor iedereen die van avontuur houdt. Lord of the Flies vertelt het verhaal van een groep schooljongens die na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland belanden. In het begin lijkt het alsof ze alles kunnen doen wat ze willen. Maar al snel begint hun vrijheid te veranderen in chaos. De jongens moeten samenwerken om de orde te handhaven, maar de rivaliteit en de angst voor de gevaren die hun omringen, maken het hen erg moeilijk om hun samenwerking te behouden. De verhalen die om hun heen verteld worden, maken het er nog moeilijker op. De jongens moeten de realiteit onder ogen zien, wat uiteindelijk leidt tot een confrontatie met zichzelf. Als lezer maak je deel uit van een avontuur dat je bijblijft en waar je alles over te weten komt over vriendschap, loyaliteit, maar ook angst, moed en verantwoordelijkheid.

Veelgestelde vragen over engelse

De beste engelse boeken in onze top 10 reeks worden nauwkeurig geselecteerd door onze onderzoeksgroep. Onze onderzoeksgroep bestaan uit belezen lezers die zich in het bijzonder toeleggen op de engelse stijl. Op deze manier hebben zij veel engelse boeken gelezen zodat zij een het aanbod door en door kennen.

Heb je een [zb_mp-categorie] boek in de top 10 lijst gevonden die je leuk lijkt? Top! Je kunt deze aankopen door op de button “BESTE PRIJS” te klikken en zodoende kom je uit bij een externe webshop waar je het engelse boek kunt kopen.

Ook dit hebben wij al voor je uitgezocht. Wanneer je in onze lijst naar de button “BESTE PRIJS” gaat, dan wordt je doorgezet naar de webshop met de beste deal die wij zijn tegengekomen.

De meest interessante engelse vinden.

Wij hebben de keuze voor de aanschaf van een engelse boek zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken. Je hoeft zelf niet meer op onderzoek uit naar de beste engelse boeken omdat wij de top 10 al voor je hebben uitgezocht. Uiteindelijk is het aan jou welke in de top 10 beste engelse je het meeste aanspreekt. Hiervoor zou je het onderstaande mee in overweging kunnen nemen.

Wanneer je de auteur van een boek weet, kun je opzoek gaan naar reviews over de schrijfstijl die hij/zij hanteert. Sommige auteurs staan er om bekend dat ze een makkelijk weg te lezen schrijfstijl hebben waar andere weer een wat eloquentere manier van schrijven hebben. Welke beter voor jou is, ligt er aan wat jij fijner vindt. In het algemeen zou je kunnen zeggen dat wanneer je begint met lezen, een vlottere, makkelijke schrijfstijl aan te raden is zodat het boek lekker snel wegleest. Het is erg persoonlijk wat je leuk vind, dus check zeker even de schrijfstijl van de auteur. Hier is online voldoende over te vinden en vaak komt dit ook terug in reviews over het boek of auteur.

Andere categorie boeken

Dyslexie boeken

Dyslexie boeken

Relaties boeken

Relaties boeken

Trilogie boeken

Trilogie boeken

Historie boeken

Historie boeken

Fitness boeken

Fitness boeken

Keramiek boeken