Er zijn heel wat giftige planten voor honden te vinden. Deze planten kunnen soms levensbedreigend voor honden zijn. Als baasje van een hond is het daarom enorm belangrijk om hier rekening mee te houden. Er zijn meer giftige planten voor honden dan je lief is. 

Om je hierbij te helpen, hebben we daarom alle giftige planten voor honden voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kun je voorkomen dat je hond ziek wordt. Daarnaast hebben we ook wat tips op een rijtje gezet voor wat je moet doen als je hond een giftige plant heeft gegeten. Hierdoor kun je het leven van je hond soms redden. 

Giftige binnenplanten voor honden

Giftige binnenplanten zijn het gevaarlijkste voor je hond. Je hond kan hier namelijk altijd bij. Daarom is het belangrijk om te weten welke planten dit zijn. Dit hebben wij op een rijtje gezet:

Het kan voorkomen dat je deze planten in je woning hebt staan. Voor de veiligheid van je hond is het belangrijk om deze of weg te halen of buiten bereik te zetten. Aangezien het voor honden vaak lastig is om ergens op te springen, kun je een plant vaak wel hoog wegzetten. 

Als je vermoedt dat een plant giftig is voor honden, is het handig om dit op te zoeken. Er zijn veel planten te vinden, waardoor je niet direct weet of deze giftig zijn. Giftige planten voor honden zijn makkelijk te vinden. Daarom is het belangrijk om erg alert te zijn hierop. 

Giftige planten voor honden in de tuin

De meeste mensen hebben ook planten in de tuin staan. Hier kan je tuin erg mooi van worden. Ook voor in de tuin zijn er veel giftige planten voor honden te vinden. Daarom is het handig om van tevoren te kijken welke plant giftig is voordat je deze neerzet. Aangezien er veel giftige planten voor in de tuin te vinden zijn, kunnen wij deze niet allemaal voor je opnoemen. 

Puppy’s lopen het meeste gevaar

Ook al hebben honden snel de neiging om dingen op te eten, is dit bij planten niet altijd het geval. Hier hoef je daarom niet altijd bang voor te zijn. Wel is het belangrijk om puppy’s goed in de gaten te houden. Jonge honden hebben snel de neiging om even iets te proeven. 

Natuurlijk zijn er ook honden die alles opeten wat ze tegenkomen. Als je zo’n hond hebt, is het belangrijk om dit te weten en hier ook rekening mee te houden. Zo kun je kijken of je hond geen gekke dingen eet. Op straat kun je hier niet altijd rekening mee houden, maar in de tuin wel. 

Voorkom dat je hond giftige planten eet

De meeste honden hebben van zichzelf niet de neiging om alles op te gaan eten. Als een hond zich verveelt, is eten erg makkelijk om te doen. Daarom eten ze ook snel alles wat ze tegenkomen. Als je ervoor zorgt dat je hond voldoende uitdaging heeft, hebben ze hier minder interesse in.

Honden eten geen planten

Van nature eten honden geen planten. Vooral als honden willen spelen of ontdekken als ze nog puppy zijn, is het eten van planten iets wat wel voorkomt. Daarom is het handig om vooral bij een puppy de giftige planten uit de buurt te houden. Al eet de puppy geen plant omdat hij honger heeft, is het wel belangrijk om dit te voorkomen. 

Een kleine hap in een plant kan al grote gevolgen hebben voor een hond. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat dit kan gebeuren. Als een hond gras of iets anders eet, betekent dit vaak dat hij misselijk is. Dit is geen probleem, al gaat de hond hierna wel overgeven. Zonder gras in de buurt kunnen honden hier andere planten voor gaan gebruiken. Dit kan wel problemen opleveren. 

Wat moet je doen als je hond een giftige plant gegeten heeft?

Als je hond toch in de buurt van de giftige planten voor honden gekomen is, is het belangrijk om direct in te grijpen. Dit kan namelijk grote gevolgen voor je hond hebben. Honden zijn soms zo snel dat een blaadje al weg is voordat je het af hebt kunnen pakken. Vooral bij puppy’s komt dit regelmatig voor. Hier kan een hond erg ziek van worden. 

Als je niet zeker weet of het gaat om een giftige plant, is het belangrijk om het eerst op te zoeken. Door dit op te zoeken, weet je namelijk zeker met wat voor plant je te maken hebt. Als het gaat om een giftige plant, is het belangrijk om snel naar de dierenarts te gaan. Een klein hapje kan namelijk al grote gevolgen met zich meebrengen. De dierenarts kan in dat geval direct de maag leegpompen.

De symptomen van giftige planten eten

Als je hond een giftige plant naar binnen gewerkt heeft, is de kans groot dat hij hier ziek van wordt. Giftige planten kunnen niet verteerd worden door het darmstelsel van een hond. Daarom kunnen ze met de volgende symptomen te maken krijgen:

Als je het idee heeft dat je hond één van deze symptomen laat zien, is het belangrijk om direct naar de dierenarts te stappen. Je kunt eerste proberen om de hond te laten braken. Als dit niet lukt, moet de dierenarts ingrijpen. Dit kan de dierenarts doen door middel van een tegengif. Hierbij is het wel belangrijk om te weten welke plant je hond opgegeten heeft. Door dit te weten, kan de dierenarts gericht werken.