De beste inspiratie voor een wc meubel is soms moeilijk te vinden. Een meubel voor de wc is niet altijd iets waar mensen snel over praten. Daarom lijkt het wel alsof inspiratie voor dit meubel ergens te vinden is. 

Dit is precies de reden dat we aan de slag zijn gegaan om de beste inspiratie voor een wc meubel voor je op een rijtje te zetten. Op die manier kun jij een prachtig toilet in elkaar zetten, zonder nog veel langer te zoeken. 

De stijl van je wc

De stijl van een wc kan een hele hoop verschil maken met hoe het wc meubel uitkomt. Daarom is het goed om te kijken hoe je de volledige ruimte wilt stijlen. Het beste is om in het toilet één soort stijl aan te houden. Zo creëer je één geheel. 

Dit zijn enkele voorbeelden van goede stijlen voor je toilet:

Het is goed om voor jezelf te bepalen welke stijl het beste bij je past. Je kunt ook naar de rest van je huis kijken wat voor een stijl je al hebt. Aan de hand daarvan kun je de stijl voor je toilet kiezen.  

De kleuren voor een wc meubel 

De kleuren van een wc meubel kunnen niet alleen wat betekenen voor je stijl, maar ook voor de hele ruimte. Tegenwoordig zijn zwarte wc’s helemaal in, maar er zijn ook heel wat andere soorten kleuren waar je uit kunt kiezen: 

De kleur van je wc kun je het beste afleiden van de stijl die je kiest. Zo zorg je ervoor dat alles bij elkaar past en dat de stijl overloopt op het wc meubel. Dit ziet er het mooiste uit. 

Accessoires voor het toilet 

Accessoires voor het toilet kunnen ook een groot verschil maken voor de hele ruimte. Daarom is het goed om te kijken hoe je dit het beste kunt aanpakken. De ene persoon heeft liever alleen een wc pompje in de wc staan en de ander hangt liever allerlei kalenders op. 

Het is wel goed om te voorkomen dat de wc te druk wordt. Hierdoor kan namelijk het hele wc meubel ineens verdoezelen. Het moet allemaal wat in elkaar doorlopen, voor het beste resultaat. 

De muren in het toilet 

De muren in het toilet moeten eigenlijk voldoen aan de stijl die je kiest. Vooral tegels worden veel gebruikt binnen de muren van een toilet. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van gewone verf en behang. Het is even kijken wat je mooi vindt en wat bij de stijl past. 

Het moet een beetje aangepast worden aan het soort meubel dat je hebt. Anders kan of de muur of het meubel wegvallen. Het wc meubel hoort namelijk centraal te staan in het toilet, maar dit ligt er maar net aan wat jezelf echt mooi vindt. 

Wc meubels op verschillende hoogtes 

De hoogte van een wc meubel kan ook een hele hoop verschil maken. Je kunt de standaard hoogte aanhouden, maar sommige mensen houden meer van een hogere of lagere wc. Het is dus een kwestie van kijken wat het makkelijkste is en wat het fijnste zit. 

Sommige toiletten kun je niet in hoogte aanpassen. Het is dus wel goed om te kijken welke mogelijkheden je hebt en of het ook mooi staat. Het moet daarnaast praktisch in gebruik zijn. Je moet er geen last van krijgen als een toilet hoger of juist lager hangt dan gemiddeld. Dit zorgt alleen maar voor irritatie.