Als je een fietsslot openbreken wilt, kan dit nog best een klusje zijn. Vooral als je je fietssleutel kwijt bent, kan dit nog best een klusje zijn. Om te voorkomen dat je je fiets niet meer kunt gebruiken, is het handig om je fietsslot open te kunnen breken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt gaan doen. 

Voor een fietsslot openbreken is het daarom handig om gebruik te maken van een aantal tips. Om je hierbij te helpen, hebben we hieronder een aantal tips gezet voor een fietsslot openbreken. Er zijn drie manieren waarop je dit aan kunt pakken. Daarbij is het handig om te weten wat de beste optie voor je kan zijn. 

Tip 1: Je fietsslot openbreken met een slijptol

Het openbreken van je fietsslot is erg makkelijk te doen met een slijptol. Dit is een manier om het zelf aan te pakken. Als je geen slijptol hebt, kan een metaalzaag eventueel ook werken. Het juiste gereedschap heb je hier altijd voor nodig. 

Om je slot hiermee open te breken, moet je aan beide kanten van de metalen staaf van het slot deze los zagen of slijpen. Hierdoor kun je deze los halen. Als deze staaf eenmaal los is, is het gewoon een kwestie van je slot van je fiets afhalen. Het enige probleem is wel dat je je slot niet meer kunt gebruiken. 

Dit is gelukkig makkelijk op te lossen door weer een nieuw slot te kopen en deze op je fiets te zetten. De enige kosten die je hebt aan een fietsslot openbreken met een slijptol is dat je een nieuw fietsslot moet betalen. Gelukkig is dit niet al te duur en heb je het zo gevonden. 

Tip 2: Je fietsslot openbreken met een schroevendraaier

Een andere optie die je hebt, is je fietsslot openbreken met een schroevendraaier. Dit is niet de beste manier om dit te doen, maar het kan wel werken. Om dit te doen, heb je een platte schroevendraaier en een hamer nodig. De meeste mensen hebben dit wel in huis, dus het is eigenlijk altijd een mogelijkheid. 

Daarbij is het de bedoeling om de schroevendraaier bovenin het fietsslot te plaatsen. De hamer kun je gebruiken om extra kracht te zetten. Door dit te doen, kun je het slot uit elkaar laten springen. Hier is wel veel kracht voor nodig. Daarom is het verstandig om altijd eerst naar de andere opties te kijken. 

Bij het krachtzetten met een hamer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je jezelf niet verwond. Daarnaast kan het ook nadelig zijn voor je fiets. Als je een nieuwe fiets hebt die niet beschadigd mag raken, is dit niet aan te raden. De kans dat je je fiets beschadigd is heel groot als je dit met een schroevendraaier en een hamer gaat doen. 

Tip 3: Lockpick het slot van je eigen fiets

De laatste optie die je hebt, is het lockpicken van je eigen slot. Voor verschillende soorten sloten moet dit op andere manieren gedaan worden. Daarnaast heb je hier een speciale lockpickset voor nodig. Wel is het een manier om schadevrij een slot te openen. 

Een ringslot lockpicken

Het ringslot is het slot dat het meeste voorkomt bij een fiets. Dit is een slot dat aan de fiets zelf vastzit. Het lockpicken van een ringslot is erg makkelijk. Dit kan gedaan worden met een dubbelzijdige lockpick set. Het is een goedkope en schadevrije manier om het slot van je fiets weer open te krijgen. 

Een hangslot lockpicken

Het lockpicken van een hangslot kan ook gedaan worden. Dit wordt ook wel shimmen genoemd. Hangsloten zijn vaak erg gevoelig voor deze techniek en zijn binnen de kortste keren hierdoor open. Dit moet wel gedaan worden met speciale shims. 

Door deze tussen de behuizing en de stang te plaatsen, schuift het palletje naar binnen. Hierdoor kan de stang omhoog springen en wordt het slot geopend. Deze techniek kan wat oefening kosten, maar het is wel een effectieve manier van een fietsslot openbreken.