Goede opties voor raambekleding woonkamer zijn niet makkelijk te vinden. Er zijn zoveel verschillende soorten raambekleding, dat het lastig is om te bepalen welke het beste bij jouw woonkamer passen. Daarom is het goed om op onderzoek uit te gaan. 

Hierdoor hebben we vele verschillende soorten raambekleding op een rijtje gezet. Op die manier kun je snel en eenvoudig de soort raambekleding kiezen die mooi bij je woonkamer past. Hier hoef je niet lang naar te zoeken. 

Soorten raambekleding

De raambekleding woonkamer is zeer belangrijk voor de uitstraling van de woonkamer. Daarom is het goed om naar de verschillende soorten te kijken die er zijn. Het beste is om elke soort te bekijken en na te gaan of dit bij je woonkamer zal passen. 

Het kan wel moeilijk zijn om hier een voorstelling van te maken. Daarom is het goed om hier de tijd voor te nemen. Zo kun je voorkomen dat je een overhaaste beslissing maakt bij de keuze tussen raambekleding. In de meeste gevallen is het goed om raambekleding door te trekken door de hele woning heen. 

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een eerste goede optie om naar te kijken. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kunt ze in verschillende materialen en kleuren kopen. Hierdoor kun je de raambekleding woonkamer helemaal op je stijl aansluiten. Ze zijn daarnaast ervoor gemaakt om de ramen volledig te bedekken wanneer dit nodig is.

Het is een soort gordijn dat erg makkelijk schoon te houden is. Je kunt er gewoon met een doekje overheen en de jaloezieën worden schoon. Dit is voor de meeste mensen de hoofd reden dat ze voor jaloezieën kiezen. Je weet namelijk zeker dat je ze niet hoeft te vervangen als er wat stof op ligt.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn gordijnen die letterlijk naar beneden gevouwen kunnen worden. Hierdoor zijn ze erg makkelijk in gebruik en hoef je niet veel moeite te doen om ze helemaal naar beneden te trekken. 

Vouwgordijnen zijn ideaal als je gordijnen wilt hebben die je op afstand kunt bedienen. Ze kunnen namelijk helemaal geïnstalleerd worden. Hierdoor kun je ze gewoon met een afstandsbediening bedienen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld op de bank zit en je de raambekleding woonkamer naar beneden wilt doen. Je hoeft er niet meer voorop te staan. 

Plissé gordijnen 

  Plissé gordijnen kun je bedienen met een koord of een soort touw. Deze raambekleding woonkamer is dus niet zo luxe als vouwgordijnen. Je kunt ze wel op verschillende manieren open doen, zodat je bijvoorbeeld alleen het midden van je raam bedekt hebt. Ze bestaat uit één stuk stof, waardoor ze makkelijk te bewegen zijn. 

  Ze kunnen dus niet opengedraaid worden om doorheen te kijken. Dan moet je hem echt omhoog of omlaag bewegen. Het is dus even kijken wat je zelf handig vindt, want soms is het wel handig om niet een volledig gordijn naar beneden of omhoog te hoeven doen. 

  Lamellen

  Lamellen zijn al jaren een goede optie als raambekleding woonkamer. Lamellen zijn allemaal los van elkaar, waardoor je eigenlijk tussen elke lamel wel door kunt kijken. Ze hangen altijd horizontaal, waardoor het vaak lijkt alsof de ruimte groter is. Dit is een groot voordeel voor wat kleinere woonkamers. 

  Door aan een soort stok te draaien kun je de lamellen dichter tegen elkaar draaien of van elkaar af. Op die manier laat hij veel of weinig licht door. Zo kun je ze ook eenvoudig sluiten, zodat niemand naar binnen kan kijken. Het moet namelijk niet zo zijn dat iemand altijd naar binnen kan kijken. 

  Rolgordijnen

  Er zijn ontzettend veel verschillende rolgordijnen. Zo heb je een standaard rolgordijn of een duo rolgordijn. Omdat er zoveel verschillende soorten rolgordijnen zijn, heb je heel wat verschillende opties dan bij een ander soort raambekleding woonkamer. Rolgordijnen kun je ook eenvoudig zelf op maat maken. 

  Het is wel goed om te kijken welk rolgordijn dan het beste bij je past. Per woonkamer kan het namelijk erg verschillen wat mooi staat en wat je beter achterwege kunt laten. De beste mogelijkheid die je hebt is vooraf even kijken wat jezelf denkt dat het mooiste is. Zo voorkom je een miskoop. 

  Duette gordijnen

  Een duette gordijn is een ander goed voorbeeld van een goede raambekleding woonkamer. Duette gordijnen lijken erg op plissé gordijnen, alleen bestaan de gordijnen uit twee verschillende stukken stof. Dit is bij de plissé gordijnen niet zo. Dit zorgt ervoor dat je heel het koord niet ziet zitten. 

  Het koord is namelijk bij een plissé gordijn wel zichtbaar. Je kunt dan het beste voor een duette gordijn gaan wanneer je toch wil dat het koord niet zichtbaar is. Dit geeft wat meer rust in de woonkamer, waardoor de raambekleding woonkamer vaak beter uitkomt met een duette gordijn. 

  Welke raambekleding woonkamer past het best bij jou? 

  Nu is het nog de vraag welke raambekleding het beste bij jouw woonkamer past. De raambekleding woonkamer moet bij de rest van de woning passen en het moet jouw stijl bevatten. Daarom is het goed om te kijken naar alle mogelijkheden die je hebt. Dan ga je deze opties naast elkaar houden. 

  Wanneer je er op zo’n moment nog steeds niet zeker van bent, is het altijd goed om advies te vragen. Er zijn heel wat verschillende bedrijven die je advies kunnen geven over de juiste raambekleding. Op die manier kun je voorkomen dat je iets koopt waar je achteraf toch niet helemaal blij mee blijkt te zijn.