Een speeltoestel kleine tuin vinden, kan soms lastig zijn. Gelukkig is het niet onmogelijk om dit te vinden. Wel is het belangrijk om dit goed aan te pakken. Daarom is het handig om te weten welke speeltoestellen je het beste kunt gebruiken als je een kleine tuin hebt. 

Als je het goed aanpakt, zijn er veel mogelijkheden als je het hebt over speeltoestellen voor een kleine tuin. De enorme speeltoestellen die je in een speeltuin vindt zijn meestal niet geschikt, maar kleine toestellen zijn een goede optie. Vooral als je de juiste combinaties maakt en slim plant, kun je veel met een kleine tuin. 

Maak je tuin je favoriete plek

Iedereen vindt het heerlijk om buiten te zitten. Als je buiten wilt zitten met wat privacy, is je tuin de beste plek om dit te doen. Daarom kan de tuin ook je favoriete plek worden. Ook voor je kind is dit het geval. Als je goed buiten kunt spelen, kan de tuin natuurlijk de favoriete plek voor je kind worden. 

Daarom hoeft het ook niet moeilijk te zijn om de tuin in te richten. Als je hier zelf goed kunt zitten, je kind lekker kan spelen en je wat plantjes hebt, heb je alles wat je nodig hebt voor een prettige tuin. Door goed te plannen, is het mogelijk om je tuin direct een grote favoriet te maken. 

Denk goed na over het speeltoestel

Voordat je zomaar een speeltoestel in je tuin plaatst, is het belangrijk om hier goed over na te denken. Het is handig om te kijken wat er nodig is en wat je eventueel kunt laten. Een speeltoestel kleine tuin hoeft namelijk niet lastig zijn om te vinden. Hierbij is het wel verstandig om de juiste combinaties te maken. 

Het combineren van verschillende mogelijkheden zorgt ervoor dat je een speeltoestel kleine tuin kunt kopen die erg veelzijdig is. Als er bepaalde dingen zijn die je kind graag wilt hebben, is het mogelijk om deze te combineren voor in een kleine tuin. Op die manier kun je het meeste uit je tuin halen. 

Welke toestellen zijn een goede optie?

Er zijn veel verschillende speeltoestellen te vinden. Daarom kan het lastig zijn om te weten welke speeltoestellen geschikt zijn voor een kleine tuin. Gelukkig zijn er een aantal opties die je hebt voor een speeltoestel kleine tuin. Hieronder staan een aantal opties. 

Een mini speeltoren

De eerste optie die je hebt, is de mini speeltoren. Bij een kleine tuin is dit één van de beste opties die je hebt. Dit is een soort toren met een kleine ruimte waar kinderen in kunnen spelen. Het is een soort blok van hout waar een kind in kan spelen. 

Deze heeft vaak twee verdiepingen. De eerste verdieping is vaak gewoon om te spelen, terwijl de tweede verdieping ook een glijbaan heeft. Hierdoor kan je kind op meerdere manieren spelen. Als je meerdere kinderen hebt, biedt dit ook de mogelijkheid voor de kinderen om samen en apart te spelen in een mini speeltoren. 

Om de speeltoren nog leuker te maken, is het altijd mogelijk om deze uit te breiden. Dit kan vaak gedaan worden door de fantasie van je kind te stimuleren. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door een stuurwiel of een verrekijker op de speeltoren te plaatsen. 

Speeltoestel met glijbaan en schommels

Als je kind niet zo van het zitten op dezelfde plek is, kan het een betere optie zijn om voor een speeltoestel met glijbaan en schommels te kiezen. Door deze strategisch te plaatsen, is het ook een goed speeltoestel kleine tuin. Vooral voor oudere kinderen is dit een geschikt speeltoestel kleine tuin. 

Een speeltoestel met glijbaan en schommels biedt vaak dezelfde mogelijkheid als een mini speeltoren, maar met toegevoegde schommels. Deze zijn met één schommel te vinden, maar ook met meerdere. Voor de schommels heb je wel meer ruimte nodig. 

Een speeltoestel met glijbaan en schommels is ideaal als je jonge kinderen hebt en nog wat aan het speeltoestel wilt hebben als ze wat ouder worden. Dit komt omdat de kinderen als ze wat ouder worden het vaak ook nog leuk vinden om te glijden van de glijbaan of te schommelen. 

Klimmuur in de tuin

Als je kinderen het geweldig vinden om te klimmen en klauteren, is het natuurlijk ideaal om hier een klimmuur voor in de tuin te hebben staan. Een klimmuur kun je makkelijk bevestigen aan bijvoorbeeld de schutting. Als je avontuurlijke kinderen hebt, kun je ook een speeltoren met een klimmuur kopen. Deze klimmuur kun je heel hoog maken, maar kan ook laag blijven. 

Kinderen vinden klimmen meestal wel leuk om te doen. Je kunt daarom ook een speeltoestel kleine tuin plaatsen die geschikt is om lekker te klimmen en klauteren. Met een kleine tuin kun je namelijk het beste in de hoogte werken. Vooral voor oudere kinderen is dit erg geschikt. 

Een watertafel voor in de tuin

Voor een speeltoestel kleine tuin hoef je niet direct te denken aan gigantische toestellen. Een watertafel voor in de tuin kan ook een geschikte mogelijkheid zijn voor je kinderen om mee te spelen. Als je geen zandbak in de tuin kwijt wilt, is een watertafel een goede optie. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen met water en zand. Een watertafel zorgt hiervoor. 

Een watertafel is vaak niet al te groot. Als deze een keer in de weg staat, is het ook makkelijk om de watertafel weer te verplaatsen. Daarom is het eigenlijk ook een ideaal speeltoestel kleine tuin. Vooral als je graag dingen verplaatst in de tuin, kan een watertafel een goede optie zijn. 

Extra toevoegingen voor een speeltoestel

Om een speeltoestel kleine tuin nog wat leukers te maken, kun je altijd wat extra toevoegingen doen. Deze vallen eigenlijk altijd wel in de smaak. Deze toevoegingen kun je toevoegen om de fantasie van de kinderen wat te prikkelen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door een stuurwiel of een verrekijker. 

Daarnaast is het vaak mogelijk om verschillende accessoires af te wisselen. Zo is er een speeltoestel kleine tuin te vinden waarbij je bijvoorbeeld de glijbaan om kunt wisselen voor een ladder of een paal waar ze af kunnen glijden. Dit is ideaal als je kinderen hebt die graag wat afwisseling willen hebben. Hierbij is het wel handig om een speeltoestel kleine tuin te hebben die meerdere mogelijkheden heeft. 

Extra tips om meer uit je kleine tuin te halen

Als je wat meer uit je kleine tuin wilt halen, is het handig om wat extra tips te hebben. Naast een speeltoestel kleine tuin kun je namelijk met een aantal andere tips ook meer uit je tuin halen. Er zijn heel veel extra’s die je in je tuin kunt plaatsen om het leuker te maken. 

Er zijn kleine dingen die je in je tuin kunt plaatsen waar je geen last van hebt. Als je kinderen het leuk vinden om te knikkeren, is het ideaal om een knikkersteen toe te voegen aan je tuin. Deze neemt helemaal geen ruimte in en biedt voor kinderen een prettige plek om te kunnen knikkeren. Tegels zijn altijd makkelijk te vervangen. Zo kun je in plaats van een knikkertegel ook hinkeltegels gaan plaatsen. 

Als je een groot open stuk hebt in de tuin, maar niet wilt dat een speeltoestel kleine tuin je zicht verpest, kan een trampoline ook een optie zijn. Deze is namelijk in de grond te graven. Door een trampoline in de grond te graven, kun je hier makkelijk overheen kijken. Hierdoor kun je de beplanting ook nog goed bekijken. 

Als laatste kun je nog kiezen voor een hangstoel. Dit is niet alleen heerlijk voor kinderen om in te hangen en te zitten, maar ook voor jezelf kan dit een heerlijk plekje zijn om te ontspannen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap!