Top 10 beste non fictie boeken van 2023

Wanneer je op deze pagina bent, heb je waarschijnlijk interesse om een nieuw non fictie boek te kopen. Dat lijkt ons een heel goed idee non fictie boeken doen het namelijk erg goed in de ogen van de lezers en het is niet voor niets een van de best verkochte genres. Echter, aangezien er zo veel non fictie boeken worden geschreven, kan het soms moeilijk zijn een keuze te maken welk boek geschikt is voor jou.

Daar springen wij bij, want wij hebben graag dat de keuze voor het uitkiezen van een non fictie boek makkelijker wordt zodat je de tijd die je normaal kwijt bent aan het maken van een keuze kunt steken in het lezen van het boek.

Daarom hebben wij de top 10 beste non fictie boeken samengesteld. Deze komt voort uit ons onderzoek naar de best gereviewde non fictie boeken. De beste 10 hier weer van, vind je in onze top 10 lijst hieronder. Zo weet je dus zeker dat jouw aankoop een leesgenot wordt!

Inhoudsopgave

De top 10 non fictie boeken

1. Het begin van alles

Het begin van alles heeft alles wat je van een baanbrekend boek mag verwachten. De schrijvers David Graeber en David Wengrow trekken een volledig nieuw beeld van de geschiedenis van de mensheid. In dit boek ontrafelen ze 30.000 jaar van onze geschiedenis, waarbij het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid onderwerp is van een grondige analyse. Met hun baanbrekende inzichten toveren ze prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere onverwachte samenlevingen uit het graf. Als je dit boek leest, krijg je een nieuw perspectief op de geschiedenis van de mensheid, waarin ongelijkheid en discriminatie niet ingebakken hoeven te zitten. Lees Het begin van alles om te ervaren hoe de schrijvers de wereldgeschiedenis opnieuw in kaart brengen. Het is een meeslepende rit die je meeneemt naar de oorsprongen van de mensheid. Laat je verrassen door de baanbrekende ideeën, lees Het begin van alles en ontdek de kracht van herziening.

2. Het Klimaatboek

Dit boek is geschreven door twee van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van klimaatverandering. Met hun onderzoek en schrijven willen ze een diepgaand begrip van klimaatverandering verschaffen. In dit boek onderzoeken ze hoe deze veranderingen in de loop van de tijd zijn ontstaan, hoe ze zich in de toekomst zullen ontwikkelen en wat we kunnen doen om de wereld te beschermen. Het Klimaatboek bevat tal van interessante gegevens, illustraties en grafieken die verduidelijken wat er aan de hand is met onze klimaatverandering. Bovendien bevat het boek adviezen en suggesties voor actie die je kunt nemen om de wereld te veranderen. Het biedt een uniek inzicht in de complexiteit van de klimaatverandering en de rol die de mens hierbij speelt. Met dit boek kun je een betere kennis van klimaatverandering verwerven, ook al heb je geen achtergrond in de wetenschap. Het Klimaatboek komt bovendien in een duurzaam geproduceerd hardcover formaat, wat het perfect maakt om aan te schaffen als een verantwoord cadeau. Het boek bevat daarnaast ook nog eens een interessante lijst met gerelateerde websites waar je meer kunt lezen over klimaatverandering. Laat je meenemen door de krachtige verhalen die dit boek vertelt en leer meer over wat je kunt doen om de klimaatverandering tegen.

3. Eindstation Auschwitz

Eindstation Auschwitz herdenkt deze gebeurtenis en heeft als doel de herinnering aan de holocaust levend te houden. Dit boek geeft een indringend kijkje in de verschrikkingen van het concentratiekamp Auschwitz. Het boek bestaat uit een collectie verhalen van ooggetuigen die hun ervaringen hebben gedeeld. De verhalen zijn een waardevolle toevoeging, omdat ze een persoonlijk perspectief bieden op het kamp. Om de lezer een beter begrip te geven van de omstandigheden in Auschwitz, bevat het boek ook gedetailleerde beschrijvingen van de verschillende locaties. Het boek bevat ook interviews met overlevenden. Deze interviews gaan dieper in op hoe de mensen hun leven hebben ervaren tijdens het verblijf in Auschwitz. Deze verhalen geven een gevoel van eerbetoon aan degenen die het hebben overleefd. Eindstation Auschwitz is een betekenisvolle herinnering aan de verschrikkingen van de holocaust. Het boek staat vol met bijzondere verhalen, interviews en gedetailleerde beschrijvingen. Het is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over de holocaust en de gevolgen ervan. Het boek is een must-have voor iedereen die belang hecht aan het herdenken van de bevrijding van Auschwitz.

4. Sapiens

Sapiens is een boek dat als een gids kan worden gebruikt om onze geschiedenis en onze toekomst beter te begrijpen. Het boek voert lezers mee op een ontdekkingsreis naar onze verre verleden, van de dierenrijk tot de verwevenheid van de samenleving vandaag de dag. Onderweg leren we de voordelen kennen van alle grote beslissingen die onze voorouders hebben genomen, van de opkomst van religies tot het creëren van natiestaat en het stichten van bedrijven. Sapiens biedt een unieke kijk op de menselijke geschiedenis. Het boek bevat verschillende interessante theorieën over hoe de mensheid is ontstaan en hoe we zijn geworden wie we nu zijn. Daarnaast biedt het ook inzichten in de toekomst van onze wereld, waarin het mogelijk is om de gevolgen te overdenken die onze huidige beslissingen voor onszelf en voor de planeet hebben. Met Sapiens krijgt de lezer een fascinerende kijk op de menselijke geschiedenis. Het boek laat lezers kennismaken met de processen die onze voorouders hebben gevolgd om onze huidige maatschappij te creëren. Daarnaast biedt het ook inzicht in de toekomst, met de kans om de gevolgen van onze acties vandaag de dag te overdenken. Sapiens biedt een unieke kijk op de menselijke geschiedenis, en is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in onze verre verleden.

5. De omwenteling

Vanuit de ogen van Betsy, haar dochters uit de tweede generatie en de generaties daarna, worden de veranderingen die de vrouw over de afgelopen eeuw heeft meegemaakt gevolgd. Het verhaal van Betsy en haar dochters is zo een lange reis geworden, vol verrassingen, verdriet en vreugde. De omwenteling is niet alleen een emotionele roman, maar ook een fascinerende kijk op de veranderingen die de vrouw in de afgelopen eeuw heeft doorgemaakt. De personages die Suzanna Jansen schetst, zijn zo sterk en levensecht dat je je meteen met hen verbonden voelt. Door de mooie schrijfstijl en de gedetailleerde beschrijvingen voel je je als lezer meegezogen in het verhaal.

6. De rechtvaardigen

Deze bijzondere verhalen van rechtvaardigheid worden verteld in de documentaire ‘De rechtvaardigen’. De film documenteert de reis van de Nederlandse consul naar Litouwen, waar hij de Joden de kans biedt om te vluchten. De documentaire volgt de gevolgen van zijn optreden en bevat interviews met overlevenden die hun verhaal vertellen. De documentaire ‘De rechtvaardigen’ is een krachtig beeld van rechtvaardigheid en verzet in tijden van onmacht. Het is een verhaal van mensen die hun leven riskeren om anderen te redden, een verhaal van hoop en liefde tussen mensen. De documentaire laat zien hoe de kracht van de mensheid zelfs in de moeilijkste tijden overwinningen behaalt.

7. Ik kan er nét niet bij

Na de geboorte van de tweeling Willem en Maurits krijgt hun vader Sander Verheijen (1974) te maken met een bijzondere situatie: één van de jongens heeft een zware hersenbeschadiging en de ander heeft autisme. In Ik kan er nét niet bij beschrijft Sander dit aangrijpende verhaal. Hij schrijft openhartig over zijn persoonlijke ontdekkingstocht naar het vaderschap, de tegenslagen die het gezin treft, maar ook over de momenten van vreugde als een van de jongens een mijlpaal bereikt. Sander laat lezers meegenieten van de kleine momenten van vreugde, knokken en relativeren, en bovenal houden zijn zonen en hij de goede moed erin. Ik kan er nét niet bij is een ontroerend, maar tegelijk hoopvol en zelfs hier en daar humoristisch boek. Sander Verheijen is hoofdredacteur van lezerscommunity Hebban en schrijft ook onder het pseudoniem Jens Vern thrillers. Zijn debuut Ik kan er nét niet bij is goed ontvangen. Rik van de Westelaken zei over het boek: 'Een meeslepend verhaal over hoe het leven nooit gaat zoals je verwacht. Over vallen, opstaan en de kracht van acceptatie en liefde. Het heeft me echt geraakt.' Na de geboorte van Willem en Maurits wordt Sander geconfronteerd met een situatie waar hij niet op voorbereid was. In Ik kan er nét niet bij deelt hij zijn ervaringen en gevoelens als vader van twee bijzondere kinderen. Het boek is een ontroerende reis door een wereld van onzekerheid en tegenslagen, maar ook een wereld van acceptatie en liefde. Hoewel het boek soms pijnlijk is, is het tegelijkertijd ook vol hoop en humor. Iedereen die meer wil weten over het vaderschap van Sander, en de strijd van de jongens, kan terecht in Ik kan er nét niet bij.

8. De kampschilders

De Kampschilders is een boek dat de angstaanjagende realiteit van de Holocaust in een geheel nieuw licht zet. Het boek volgt het verhaal van vijf kunstenaars die tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekampen werden opgesloten. Deze kunstenaars hebben hun kunst gebruikt om de verschrikkingen van de oorlog te ontvluchten. De schrijfstijl is gevuld met emoties en verhalen waardoor de lezer ondergedompeld wordt in hun verhalen. De Kampschilders is een uniek boek dat een diepgaand inzicht geeft in de manier waarop de kunstenaars hun verhalen hebben gebruikt om te overleven in moeilijke tijden. Met prachtige illustraties en foto's brengt het boek het verhaal tot leven. De verhalen zullen de lezer inspireren en aansporen om kunst te gebruiken als een manier om te ontsnappen aan de duisternis en de verschrikkingen van de oorlog.

9. Wees eens lief voor jezelf

Wees eens lief voor jezelf is een Scandinavische bestseller die je concreet helpt om meer veerkracht en zelfcompassie te vinden. In dit boek krijg je geen kant-en-klaar geluk aangeboden, maar wel inzichten en handvatten om een sterkere versie van jezelf te worden. Je leert namelijk om alle emoties toe te staan die bij het leven horen, of het nu om blijdschap, enthousiasme, teleurstelling of verdriet gaat. Alleen op deze manier kun je een zingevend leven leiden en geluk vinden. Wees eens lief voor jezelf is een boek dat is geschreven door een Finse auteur, die zelf een carrière in de psychotherapie heeft. Zij heeft meer dan twintig jaar ervaring als therapeut en heeft veel mensen geholpen. Door haar persoonlijke verhalen en ervaringen geeft ze je een diep inzicht in wat het betekent om jezelf te accepteren en te verzorgen. In dit boek krijg je de kans om naar jezelf te kijken en je vragen te stellen over de manier waarop je leeft. Je leert hoe je jezelf kunt helpen en je emoties kunt voelen, wat je op lange termijn veel meer veerkracht en vreugde zal geven.

10. Ondanks de zwaartekracht

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de schrijfster, Suzanna, die een reis maakt langs de verschillende stadia van haar leven. Ze neemt de lezer mee door haar jeugdjaren, haar zoektocht naar liefde en wat er gebeurde toen ze eindelijk een echte kunstenaar wilde worden. Het boek volgt Suzanna tijdens haar reizen naar verschillende steden in Europa, zoals Amsterdam, Londen, Parijs en Madrid. Hier maakt ze kennis met een scala aan kunstenaars en creatievelingen, die haar inspireren en haar helpen haar eigen stijl te vinden. De schrijfster gebruikt prachtige taal, humor en poëzie om haar verhaal te vertellen. Ze schrijft over de veranderingen in haar leven, de verschillende culturen waarmee ze te maken heeft en de gevolgen daarvan. Ondanks de zwaartekracht van Suzanna Jansen is een krachtig boek dat de lezer uitdaagt om de wereld van Suzanna te verkennen. Het boek biedt een unieke kijk op het leven en de kunst die Suzanna heeft gecreëerd, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en gedichten. Het boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de creatieve kunst en de kracht die zij heeft om de levens van mensen te veranderen.

Veelgestelde vragen over non fictie

De beste non fictie boeken in onze top 10 reeks worden nauwkeurig geselecteerd door onze onderzoeksgroep. Onze onderzoeksgroep bestaan uit belezen lezers die zich in het bijzonder toeleggen op de non fictie stijl. Op deze manier hebben zij veel non fictie boeken gelezen zodat zij een het aanbod door en door kennen.

Heb je een [zb_mp-categorie] boek in de top 10 lijst gevonden die je leuk lijkt? Top! Je kunt deze aankopen door op de button “BESTE PRIJS” te klikken en zodoende kom je uit bij een externe webshop waar je het non fictie boek kunt kopen.

Ook dit hebben wij al voor je uitgezocht. Wanneer je in onze lijst naar de button “BESTE PRIJS” gaat, dan wordt je doorgezet naar de webshop met de beste deal die wij zijn tegengekomen.

De meest interessante non fictie vinden.

Wij hebben de keuze voor de aanschaf van een non fictie boek zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken. Je hoeft zelf niet meer op onderzoek uit naar de beste non fictie boeken omdat wij de top 10 al voor je hebben uitgezocht. Uiteindelijk is het aan jou welke in de top 10 beste non fictie je het meeste aanspreekt. Hiervoor zou je het onderstaande mee in overweging kunnen nemen.

Wanneer je de auteur van een boek weet, kun je opzoek gaan naar reviews over de schrijfstijl die hij/zij hanteert. Sommige auteurs staan er om bekend dat ze een makkelijk weg te lezen schrijfstijl hebben waar andere weer een wat eloquentere manier van schrijven hebben. Welke beter voor jou is, ligt er aan wat jij fijner vindt. In het algemeen zou je kunnen zeggen dat wanneer je begint met lezen, een vlottere, makkelijke schrijfstijl aan te raden is zodat het boek lekker snel wegleest. Het is erg persoonlijk wat je leuk vind, dus check zeker even de schrijfstijl van de auteur. Hier is online voldoende over te vinden en vaak komt dit ook terug in reviews over het boek of auteur.

Andere categorie boeken

Dyslexie boeken

Dyslexie boeken

Relaties boeken

Relaties boeken

Trilogie boeken

Trilogie boeken

Historie boeken

Historie boeken

Fitness boeken

Fitness boeken

Keramiek boeken