Top 10 beste true crime boeken van 2023

Wanneer je op deze pagina bent, heb je waarschijnlijk interesse om een nieuw true crime boek te kopen. Dat lijkt ons een heel goed idee true crime boeken doen het namelijk erg goed in de ogen van de lezers en het is niet voor niets een van de best verkochte genres. Echter, aangezien er zo veel true crime boeken worden geschreven, kan het soms moeilijk zijn een keuze te maken welk boek geschikt is voor jou.

Daar springen wij bij, want wij hebben graag dat de keuze voor het uitkiezen van een true crime boek makkelijker wordt zodat je de tijd die je normaal kwijt bent aan het maken van een keuze kunt steken in het lezen van het boek.

Daarom hebben wij de top 10 beste true crime boeken samengesteld. Deze komt voort uit ons onderzoek naar de best gereviewde true crime boeken. De beste 10 hier weer van, vind je in onze top 10 lijst hieronder. Zo weet je dus zeker dat jouw aankoop een leesgenot wordt!

Inhoudsopgave

De top 10 true crime boeken

1. Spookhoeve Ruinerwold

De spookhoeve Ruinerwold is een vakantiebestemming met een bijzondere geschiedenis. Deze voormalige boerderij is omgebouwd tot een unieke accommodatie waar u kunt genieten van de rust en stilte van de Drentse natuur. U kunt genieten van het uitzicht over de heide en de bossen, terwijl u luistert naar de vogels in de bosrand. De accommodatie bestaat uit een grote woonkeuken, waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden in een rustgevende omgeving. Er zijn ook vijf comfortabele slaapkamers met eigen badkamers. Er is een binnenplaats met een terras, waar u kunt zitten in de zon om te relaxen en te genieten van het uitzicht. In het gebied rondom de spookhoeve kunt u genieten van wandelingen, fietsen, varen, zwemmen en zelfs paardrijden. Er is een prachtig meer in de buurt, waar u kunt genieten van het uitzicht en de rust van het water. Ook kunt u een bezoek brengen aan de vele historische monumenten, zoals de Drentse hunebedden en het voormalige kasteel Ruinerwold. De spookhoeve Ruinerwold is een unieke accommodatie waar u kunt genieten van de rust en stilte van de Drentse natuur. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de heide en de bossen, terwijl u luistert naar de vogels in de bosrand. De accommodatie bestaat uit een grote woonkeuken en vijf comfortabele slaapkamers met eigen badkamers. Er is ook een binnenplaats met terras,.

2. De Schiedamse cocaĆÆnemaffia

Het verhaal van de Schiedamse cocaĆÆnemaffia begint met de moord op Rinus Moerer. Het is een verhaal over de strijd om de macht in de Rotterdamse onderwereld, waarin de Schiedamse groep een belangrijke rol speelt. Het is een verhaal over bloedige afrekeningen tussen rivaliserende groepen, over de jacht op de zwakke schakels in de Rotterdamse drugshandel Ć©n over de verdachtmakingen tegen politie en justitie. De Schiedamse cocaĆÆnemaffia is een uniek kijkje in de wereld van de Rotterdamse onderwereld. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt het verhaal van de strijd om de controle in de Rotterdamse drugshandel. Het is een spannend verhaal dat de lezer meeneemt naar de wereld van geweld, machtsstrijd en corruptie. De Schiedamse cocaĆÆnemaffia is een boeiend verhaal dat u meeneemt in de onderwereld van Rotterdam. Het is een verhaal over gewelddadige afrekeningen, de strijd om de macht en de omkoping van politie en justitie. Het boek geeft een uniek kijkje in de wereld van de drugshandel en biedt een realistisch beeld van de strijd in de Rotterdamse onderwereld.

3. True Crime Bloedgabbers

True Crime Bloedgabbers neemt de lezer mee terug naar het Amsterdam van de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. In dit deel wordt de geschiedenis van de toekomstige Heinekenontvoerders voortgezet. Het begint spectaculair met een achtervolging door Amsterdam die eindigt in een wildwestachtig vuurgevecht tussen criminelen en politie. Hierbij raakt Jan Boelaard zwaar gewond, maar de mannen weten toch te ontkomen. De hiƫrarchie binnen de groep verschuift langzaam maar zeker, waardoor Cor van Hout meer invloed krijgt. Ook Willem Holleeder wordt een vast deel van het hechte vriendenclubje. Samen gaan ze op pad om verschillende brutale overvallen te plegen. Hierbij komt veel geld kijken en de mannen leven op grote voet. Soms gaat het fout tijdens een overval, maar voor de mannen is dit een onderdeel van hun leerproces. Justitie kan slechts gissen wie de daders zijn. De bloedgabbers begonnen hun leven als criminelen in deze periode en deze geschiedenis wordt nu voor het eerst verteld. True Crime Bloedgabbers geeft de lezer een fascinerende kijk in de voorgeschiedenis van de Heinekenontvoerders.

4. Seriemoordenaars in hun eigen woorden

Seriemoordenaars in hun eigen woorden is een indringend boek waarin de vermaarde Britse criminoloog Christopher Berry-Dee verschillende seriemoordenaars ondervraagd heeft. De interviews zijn afgenomen in de zwaarst bewaakte gevangenissen en de brieven van de misdadigers zijn meegenomen in het boek. De lezer krijgt een inkijk in de levensgeschiedenis van de seriemoordenaars en een beschrijving van hun misdaden. De verhalen worden aangevuld met hun verklaringen, excuses en beweringen. Het boek bevat bekende seriemoordenaars, maar ook minder bekende verhalen die minstens zo fascinerend zijn. Berry-Dee maakt duidelijk dat deze personen niet voor niets in de dodencellen terechtkwamen. Dit boek is een absolute must read voor alle liefhebbers van true crime en is afschuwelijker dan Hannibal Lecter, maar tegelijk ook ongelooflijk fascinerend. Christopher Berry-Dee is een internationaal erkende expert op het gebied van serial killers. Zijn werk is verplichte kost voor politieopleidingen, waaronder die van de FBI.

5. De Kooi

Met De Kooi word je meegenomen naar de onderwereld waar Marcel actief was. De Kooi is gebaseerd op echte verhalen en is een thriller vol spanning en actie. In De Kooi krijgt de lezer een kijkje in de wereld van de criminele onderwereld. Marcel vertelt zijn verhaal met veel bewegingen, spanning en actie. Hij neemt je mee op een reis vol spanning en avontuur. De Kooi is een boek dat je niet mag missen als je van thrillers houdt. De schrijver is een ervaren agent en vertelt de verhalen met een unieke stijl. Het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen en Marcel weet als geen ander hoe het is om undercover te werken. De Kooi is een boek dat je zo op kunt pakken en niet meer weg kunt leggen. De schrijver brengt de emoties goed over en je voelt je meegezogen in het verhaal. De verhalen worden op een realistische manier beschreven, waardoor je het gevoel krijgt alsof je er zelf bij bent. De Kooi is een onmisbaar boek voor thrillerfans die meegenomen willen worden in de wereld van de criminele onderwereld.

6. True Crime Wij willen gangster worden

1983) van een groepje misdadigers die de politie en de rechterlijke macht altijd een stap voor waren. Met als hoogtepunt de Heinekenontvoering. Wij willen gangster worden is een boeiend verslag van een decennium waarin het leven van deze vier mannen een onverwachte wending kreeg. Productnaam: True Crime Wij willen gangster worden Productbeschrijving: Wie niet steelt of erft, zal werken tot hij sterft. Veel geld vergaren, dat was hun doel. De misdaad fascineerde en lokte. In november 1983 werd Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder werden plots de bekendste criminelen van Nederland. Hoewel de recherche aanwijzingen had dat ze al langer bij verschillende misdaden betrokken waren, werden ze alleen voor de ontvoering veroordeeld. In 1991 werden ze van verdere rechtsvervolging ontslagen. Wij willen gangster worden voert de lezer terug naar de jaren zestig en zeventig in Amsterdam. Het boek geeft een fascinerend verslag van een decennium waarin de vier mannen een onverwachte wending kregen. Het vertelt over hun opkomst als criminelen en het hoogtepunt, de Heineken-ontvoering. Lees het verhaal van een groep misdadigers die de politie en de rechterlijke macht altijd een stap voor bleken te zijn. Het lezen van dit boek is een avontuur van verraad, leugens en bedrog. Maar ook een verhaal vol moed en eerlijkheid. Een boek dat je niet mag missen.

7. Mocro maffia

Mocro Maffia is een Nederlandse serie die een scherp beeld geeft van het leven in de onderwereld van Amsterdam. De serie volgt een groep jonge criminelen die worstelen met het verleden, de toekomst en de steeds veranderende wereld rondom hen. De serie laat de kijker kennis maken met de meedogenloze wereld van de criminaliteit en de oneerlijke verhoudingen die er bestaan. Het verhaal laat zien hoe de personages hun weg zoeken in deze harde wereld, terwijl ze hun loyaliteit en eerlijkheid proberen vast te houden. De serie is realistisch, maar ook spannend. De combinatie van dit alles maakt Mocro Maffia een unieke ervaring. Het verhaal voelt gelaagd en gedetailleerd aan, met een gevoel van drama. Het biedt een inkijk in de wereld die we ons vaak alleen maar kunnen voorstellen. Het is geen gemakkelijke kijkervaring, maar het is zeker de moeite waard.

8. De Holleeder trilogie 1 Judas

De Holleeder trilogie 1 Judas is een onthutsende vertelling over Willem Holleeder en zijn zus Astrid. In dit boek geeft Astrid een intieme kijk in het leven van haar broer, zijn gangsterleven en hun gezamenlijke geschiedenis. Dat begint met het verhaal van de Heineken-ontvoering in 1983. Het boek gaat verder in de diepte dan enkel de Heineken-ontvoering. Astrid Holleeder verhaalt niet alleen over de schaduwzijde van de familie, maar ook over hun wederzijdse liefde. Astrid neemt ons mee in haar persoonlijke geschiedenis in een onthullende en emotionele reis door de Holleeder-dynastie. De verhalen over de mythe van de Willem Holleeder worden gecombineerd met het portret van een gezin dat door de schaduwen van de misdaad leefde, maar ook de liefde en hoop doorstond.

9. De Holleeder trilogie 2 Dagboek van een getuige

De Holleeder trilogie 2 Dagboek van een getuige is een vervolg op de eerste bestseller die de geschiedenis van de Holleeder familie in kaart bracht. In dit boek wordt getuige Astrid Holleeder gevolgd tijdens haar zoektocht naar waarheid en gerechtigheid. Astrid Holleeder begon haar reis als een eenvoudige studente, maar werd uiteindelijk een getuige voor de rechtbank in de zaak tegen haar broer, Willem Holleeder. Dit boek zet de reis van Astrid verder met haar verhalen over de moeilijke keuzes die ze heeft moeten maken, de mensen die ze heeft ontmoet en de tol die haar getuigenis heeft geƫist. Dit boek is een openhartig en confronterend portret van Astrid Holleeder, maar ook van de mensen om haar heen. Het is een indrukwekkend verhaal over een vrouw die klaar stond om voor wat rechtvaardigheid te strijden, ondanks alle persoonlijke risico's. Het boek is geschreven met gevoel voor details en gevoel voor taal, waardoor het een onmisbaar deel van de Holleeder trilogie is.

10. Een moord kost meer levens

Dit boek is een absolute must-read voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in de gevaren die de misdaad met zich meebrengt. De verhalen die verteld worden in dit boek zijn verontrustend en laten je nadenken over wat er kan gebeuren als je verkeerde beslissingen neemt. De gebeurtenissen in het boek laten zien hoe een moord meer levens kan kosten. Het verhaal toont ook een diepgaande kijk op de gevolgen van een misdaad. Als lezer krijg je een goed beeld van hoe de daders zich voelen en hoe hun leven verandert als gevolg van hun daden. Peter R. de Vries, de auteur van dit boek, is een ervaren journalist en auteur met een jarenlange ervaring in het schrijven over misdaad. Zijn boek geeft een realistisch beeld van de werkelijkheid en is daarom een waardevolle aanvulling op het genre. Het boek biedt ook inzichten in de gevolgen van criminaliteit en de gevolgen van een misdaad voor de slachtoffers en hun geliefden.

Veelgestelde vragen over true crime

De beste true crime boeken in onze top 10 reeks worden nauwkeurig geselecteerd door onze onderzoeksgroep. Onze onderzoeksgroep bestaan uit belezen lezers die zich in het bijzonder toeleggen op de true crime stijl. Op deze manier hebben zij veel true crime boeken gelezen zodat zij een het aanbod door en door kennen.

Heb je een [zb_mp-categorie] boek in de top 10 lijst gevonden die je leuk lijkt? Top! Je kunt deze aankopen door op de button “BESTE PRIJS” te klikken en zodoende kom je uit bij een externe webshop waar je het true crime boek kunt kopen.

Ook dit hebben wij al voor je uitgezocht. Wanneer je in onze lijst naar de button “BESTE PRIJS” gaat, dan wordt je doorgezet naar de webshop met de beste deal die wij zijn tegengekomen.

De meest interessante true crime vinden.

Wij hebben de keuze voor de aanschaf van een true crime boek zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken. Je hoeft zelf niet meer op onderzoek uit naar de beste true crime boeken omdat wij de top 10 al voor je hebben uitgezocht. Uiteindelijk is het aan jou welke in de top 10 beste true crime je het meeste aanspreekt. Hiervoor zou je het onderstaande mee in overweging kunnen nemen.

Wanneer je de auteur van een boek weet, kun je opzoek gaan naar reviews over de schrijfstijl die hij/zij hanteert. Sommige auteurs staan er om bekend dat ze een makkelijk weg te lezen schrijfstijl hebben waar andere weer een wat eloquentere manier van schrijven hebben. Welke beter voor jou is, ligt er aan wat jij fijner vindt. In het algemeen zou je kunnen zeggen dat wanneer je begint met lezen, een vlottere, makkelijke schrijfstijl aan te raden is zodat het boek lekker snel wegleest. Het is erg persoonlijk wat je leuk vind, dus check zeker even de schrijfstijl van de auteur. Hier is online voldoende over te vinden en vaak komt dit ook terug in reviews over het boek of auteur.

Andere categorie boeken

Dyslexie boeken

Dyslexie boeken

Relaties boeken

Relaties boeken

Trilogie boeken

Trilogie boeken

Historie boeken

Historie boeken

Fitness boeken

Fitness boeken

Keramiek boeken