Inspiratie voor een traprenovatie open trap is nog best wel eens lastig. Een open trap is gewoon veel moeilijker dan een gesloten trap. Daarom vind je de meeste informatie wel over gesloten trappen, maar niet over een open trap. 

Dit is precies de reden waarom we je alle inspiratie die we voor je onder elkaar hebben gezet. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je een mooie trap in je huis hebt staan, zonder dat je uren moet gaan zoeken naar de juiste inspiratie hiervoor. 

Bedenk een duidelijk plan

Als eerste is het goed om een duidelijk plan te bedenken voor de trap. Dit kun je alleen doen, maar dit kun je ook samen doen met een bedrijf. Een traprenovatie open trap doe je niet elke dag, daarom kun je hier het beste wel voldoende tijd in steken. 

Het is goed om rond te kijken in je omgeving naar de opties die je hebt. De ene persoon vindt namelijk iets mooier dan de andere persoon. Daarom is het goed om op zoek te gaan naar je eigen stijl. Zo zorg je ervoor dat de trap helemaal bij jou past. 

Wat past bij de rest van je woning?

Verder is het van groot belang dat je gaat kijken wat bij de rest van de woning past. Een open trap is namelijk best wel een centraal punt. Wanneer je deze dan in een compleet andere stijl gaat aanpakken dan normaal, zal je direct zien dat de ruimte een beetje uit elkaar valt. 

Het is dus goed om te kijken bij een traprenovatie open trap wat het beste bij jou past en bij de rest van je woning. Per woning kunnen namelijk allerlei verschillende dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Zo hou je rekening met de kleuren, combinaties en de manier van afwerking. 

De trap schuren en klaar maken

Zodra je er over uit bent hoe je de trap precies wilt hebben, kun je aan de slag om de trap te gaan schuren. Meestal is een open trap namelijk van hout. Door de trap eerst te schuren, wordt de traprenovatie open trap een stuk eenvoudiger. Zo haal je namelijk alle oneffenheden weg. De trap wordt dan weer netjes glad. 

Wanneer je een ijzeren trap hebt is dit natuurlijk niet nodig, maar dan is een traprenovatie ook niet zo snel aan de orde. Meestal hoef je alleen maar een trap te renoveren wanneer je een houten trap hebt. 

De trap verven of bekleden 

Zodra de trap helemaal opgeschuurd is, kun je de trap gaan verven of bekleden. Het is goed om te kijken of je verf wilt of bekleding. De meeste mensen kiezen voor een likje verf als het om een open trap gaat. Een traprenovatie open trap wordt vaak gedaan met verf, omdat bekleding met een open trap een stuk lastiger is. 

Het is echter goed mogelijk om de open trap netjes te bekleden. Als je niet precies weet hoe dit moet, kun je hier het beste een bedrijf voor inschakelen. Zo voorkom je dat je eventueel een blunder begaat. 

De leuning van een trap

De leuning van een open trap wordt vaak vergeten wanneer je aan een traprenovatie open trap denkt. Daarom is het goed om te kijken wat je precies met de trapleuning wilt gaan doen. Wil je hem graag in een mooie kleur maken net als de trap of laat je de leuning wel zoals hij is?

De leuning is wel een belangrijk onderdeel van de trap. Daarom is het zeker goed om hier wel goed naar te kijken. Anders zal de trapleuning weg kunnen vallen. Dit zal zonder zijn van de leuning die juist de trap af kan maken. 

Stickers of trapmatten 

Er zijn ook steeds meer mensen die stickers plakken op hun trap. Hierbij kun je kijken wat voor stickers je leuk vindt en welke je liever ergens anders op wilt plakken. Meestal wordt dit aan de zijkant van de trap gedaan. Dit kan alleen als er nog wel een klein deel van de trap aan de muur vast zit. 

Bij een traprenovatie open trap kun je ook kiezen voor trapmatten. Dit zijn gewoon weg erg grote stickers, maar hier loop je overheen. Hiermee kun je het voorkomen dat je bijvoorbeeld snel uit glijd op de trap.