Als er iets vervelend is, zijn het vetvlekken die niet meer uit je kleding verdwijnen. Vetvlekken verwijderen lijkt wel een hele opgave. Daarom is het goed om te weten waar je het beste de vetvlekken mee kunt verwijderen. Zo zorg je ervoor dat je nooit meer een kledingstuk weg hoeft te gooien, omdat er een vetvlek in zit. 

De beste tips vind je dan ook hier, zodat je snel en makkelijk de vlekken uit je kleding kunt halen. Daarnaast vertellen we je ook welke middelen je niet moet gebruiken voor het verwijderen van vlekken. Zo voorkom je dat je het allemaal nog erger maakt. 

Afwasmiddel is je beste vriend

Afwasmiddel is in dit geval echt je beste vriend. Afwasmiddel is namelijk een middel wat vet volledig af kan breken. Daarom gebruik je het normaal voor de vaat. Je kunt eenvoudig afwasmiddel op de vlek smeren en dit even een tijdje laten liggen. Je kunt dan denken aan een paar minuten, zodat het echt in de stof is getrokken. 

Het enige wat je daarna nog moet doen is het kledingstuk even in de wasmachine te doen. Dit doe je op 30 graden en zo ongeveer een halfuurtje. Wanneer je het kledingstuk weer uit de wasmachine haalt, zal de hele vlek eenvoudig verdwenen zijn. 

Citroenschijfjes kunnen je helpen

Naast afwasmiddel, heb je vast nog wel een citroentje op de fruitschaal liggen. Een citroen kun je reddende engel zijn als je een vetvlek in je kleding hebt zitten. Vetvlekken verwijderen kun je namelijk ook doen met een schijfje citroen. Je hoeft het alleen maar even op de vetvlek te smeren. 

Zodra je het ingesmeerd hebt, laat je het gewoon een paar minuten intrekken. Daarna moet je het wel eerst even met koud water uitwassen. De voorkeur is dan wel om dit met de hand te doen. Daarna kan het kledingstuk gewoon de was in en is hij schoon zodra de wasmachine klaar is. 

Schoonmaakazijn doet wonderen

Schoonmaakazijn gebruiken mensen voor een hele hoop verschillende dingen. Je vetvlekken verwijderen met schoonmaakazijn is ook zeker een aanrader. Het is wel goed om azijn eerst wat aan te mengen met water. Zo voorkom je dat het azijn toch net wat te heftig is voor het textiel. 

Het schoonmaakazijn gebruik je om vetvlekken verwijderen makkelijker te maken. Je dempt een schone doek in de azijn met water en dan ga je boenen. Je zult direct zien dat de vetvlek minder wordt. Daarna kun je het kledingstuk gewoon wassen. Het hoeft niet per se een bepaalde tijd helemaal in te trekken. 

Melk is niet alleen om te drinken, ook om schoon te maken

Normaal drink je jouw melk op, maar het is ook ideaal om je vetvlekken te verwijderen. Vetvlekken verwijderen met melk klinkt misschien raar, maar het is wel een makkelijke manier om van die vlekken af te komen. De melk kun je namelijk gewoon op dezelfde manier gebruiken als de citroenschijfjes. 

Je melk breng je aan op het kledingstuk en daarna laat je dit een paar minuten zitten. Daarna was je het uit met koud water. Net als bij de citroen is het goed om dit met de hand te doen en hem daarna gewoon te wassen in de wasmachine. Meer hoef je niet te doen, maar je kleding straalt dan wel weer. 

Vlekverwijderaar van de winkel 

Je kunt het natuurlijk ook helemaal over een andere boeg heen gooien. Het is namelijk goed mogelijk om gewoon een vlekverwijderaar te kopen. Je hoeft dan niet zelf in de kast te gaan kijken naar de spullen die je hebt, maar je loopt gewoon even naar de winkel toe.

Deze vlekverwijderaars zijn ervoor gemaakt om de vetvlekken uit je kleding te halen. Het is dus een gegarandeerd succes. Bij de andere huis-tuin- en keukenproducten is dit niet per se het geval. Daarom kiezen sommige mensen er juist voor om een vlekverwijderaar uit de winkel te kopen. 

Dit moet je nooit gebruiken om vetvlekken te verwijderen

Er zijn ook zeker verschillende producten die je niet moet gebruiken om vetvlekken verwijderen waar te maken. Zo moet je absoluut geen warm water gebruiken en al helemaal geen heet water. Dit zorgt ervoor dat het vet juist meer in het kledingstuk gaat zitten. Zorg er daarom altijd voor dat je koud water of geen water gebruikt. 

Daarnaast moet je nooit warm water in combinatie met een ander soort middel gebruiken. Dit kan alles ook alleen maar verergeren. Hier kun je dan ook het beste rekening mee houden als je vetvlekken wilt verwijderen.